Expedienten cinc funcionaris de la Generalitat per irregularitats al concedir cèdules d’habitabilitat

La Conselleria de Medi Ambient i Vivenda estima que hi ha més de 350 documents expedits sense controls a canvi de diners

Dilluns, 2 de agost – 16:28h.
TARRAGONA

Cinc funcionaris de les oficines del servei territorial de Vivenda a Tarragona han estat expedientats per presumptes irregularitats en la certificació i expedició de cèdules d’habitabilitat, segons han confirmat aquest dilluns fonts de la Generalitat.

La Conselleria de Medi Ambient i Vivenda ha posat el cas en mans de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè investigui si se’n deriven responsabilitats penals.

Sense inspeccions

La investigació interna ha revelat indicis que els funcionaris concedien les citades cèdules a canvi de diners i sense la inspecció corresponent, tal com exigeix la legislació vigent, ha explicat la Generalitat.

A més, en alguns casos firmaven com a tècnics privats en expedients que ells mateixos revisaven com a funcionaris públics. Després de revisar milers de sol·licituds, la Conselleria estima que hi ha més de 350 cèdules d’habitabilitat concedides sense control.

Disseny de la trama

La trama va ser dissenyada presumptament per un arquitecte i un tècnic dels serveis territorials de Tarragona, i altres funcionaris han supervisat sol·licituds que firmaven com a tècnics i arquitectes privats.

Tres dels expedients disciplinaris ja s’han resolt amb la pèrdua de dos graus de nivell professional. En els altres dos casos, un està en suspens per baixa mèdica, i un altre s’ha tancat per jubilació.

Notícia original:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20100802/expedienten-cinc-funcionaris-generalitat-per-irregularitats-concedir-cedules-dhabitabilitat/print-416970.shtml

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s